Copy
U ontvangt dit eerste exemplaar van onze nieuwsbrief, omdat we denken dat u geinteresseerd bent in wat wij doen. Onze nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar. U kunt zich aanmelden voor volgende nieuwsbrieven door simpelweg te antwoorden op deze email.
Nieuwsbrief Adamfo Ghana
1.2013
View this email in your browser
Wie we zijn
Adamfo Ghana is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en kwetsbare jongeren in Ghana. Onze visie is een wereld waarin alle kinderen alle kans krijgen op een gezonde en gelukkige toekomst. Adamfo betekent 'vriend'. Onze organisatie gelooft in vriendschap, ongeacht wie we zijn en in welke deel van de wereld we leven. Lees hier verder...

Kumasi’s straatkinderen
Naar schatting leven er duizenden kinderen op de straten van Kumasi. Deze straatkinderen komen meestal uit het noorden van Ghana in de hoop een beetje geld te verdienen. Het leven op straat is niet makkelijk. Jonge kinderen, soms niet ouder dan 6 of 7 jaar, slapen op straat en werken lange dagen onder zware omstandigheden voor loon dat nauwelijks genoeg is om van te eten. Om te overleven grijpen veel straatkinderen naar zaken als zakkenrollen, drugshandel of prostitutie. De meiden zijn het meest kwetsbaar. Vaak raken ze op jonge leeftijd zwanger en zo leven er nu ook straatbabies in Kumasi, wiens moeders eigenlijk zelf nog kind zijn.
Adamfo Ghana op African Festival
Op zaterdag 29 juni vindt het The Hague African Festival plaats in hartje Den Haag. Adamfo Ghana is er ook bij met een kraam op de markt van het festival. Dit is een mooie kans om onder het genot van Afrikaanse ritmes, geuren en kleuren kennis te maken met het bestuur en meer over ons te weten te komen. Zorg dus dat je erbij bent – de toegang is gratis!
Het bestuur
* Emmanuel Adu-Ampong (voorzitter): “Iedereen moet de kans krijgen om zijn dromen te realiseren.”
* Marre Adu-Ampong (secretaris):
“Deze kinderen verdienen zoveel beter dan de straat.” 
* Koos de Vetten (penningmeester): “
Met kleinschalige projecten kun je een enorm positieve impact maken.” 
* Hanneke Nooijen (alg. bestuurslid):
“Het leven van de straatkinderen in Kumasi heeft me aangegrepen.”


Een dak voor straatmeiden! 
Onze partner in Kumasi is bezig met de bouw van een trainingscentrum waar per jaar 40 straatmeiden een veilige slaapplaats, eten en onderwijs krijgen. De meiden volgen in het centrum een beroepstraining als kledingmaker of kapster en krijgen les in lezen en schrijven, rekenen en onderwerpen als seksuele gezondheid en zelfverdediging. De begane grond is al in gebruik genomen door de eerste groep meiden. Het gebouw is alleen nog niet af! Het dak ontbreekt nog en dat is natuurlijk cruciaal. Voor het dak is nog € 19.705,- nodig. Onze hulp is dus hard nodig. De toekomst van deze hardwerkende meiden begint met een dak boven hun hoofd! 
Fondswerving
* Uden Wereldwijd gaf 800 euro voor de aanschaf van studiematerialen voor het trainingscentrum!
* Lees hier meer over de actie ‘Voorjaarsopruiming voor Adamfo Ghana!’. Start ook een actie en zamel geld in voor straatkinderen in Kumasi!
* Voor de bouw van het dak doen we een subsidie-aanvraag bij Wilde Ganzen maar als voorwaarde stellen zij dat we zelf ongeveer tweederde van het bedrag bij elkaar krijgen. Help jij mee? Een dakplaat kost €20, en voor €5 kan een balk worden gekocht. Je kunt jouw bijdrage storten op: NL03TRIO 0777 834 642 t.n.v. Stichting Adamfo Ghana.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
U ontvangt dit eerste exemplaar van onze nieuwsbrief, omdat we denken dat u geinteresseerd bent in wat wij doen. Onze nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar. U kunt zich aanmelden voor volgende nieuwsbrieven door simpelweg te antwoorden op deze email. 
Natuurlijk kunt u ook voor andere vragen of opmerkingen reageren. We horen graag van u!
Stichting Adamfo Ghana  |  www.adamfoghana.com  |  info@adamfoghana.com