Copy
Nieuwsbrief Adamfo Ghana - Voorjaar 2014
View this email in your browser
Wie we zijn
Adamfo Ghana is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. 

Onze visie? Een wereld waarin alle kinderen alle kans krijgen op een gezonde en gelukkige toekomst. Samen kunnen we daarvoor zorgen! 
Bezoek aan Ghana
In januari hebben Emmanuel en Marre de projecten in Kumasi bezocht. We zijn warm onthaald door de medewerkers van Street Children Project en uitgebreid rondgeleid op de verschillende locaties. Een verslag van ons bezoek vind je hier.
Worldschool
De afgelopen maanden hebben middelbare scholieren uit de klassen 5 Havo en 6 Atheneum via Worldschool aan opdrachten voor Adamfo Ghana gewerkt.

Op 14 maart hebben ze hun werk gepresenteerd en we zijn blij met de resultaten! Zo ontwikkelden ze Engelstalige alfabetiseringslessen gericht op jongeren en haalden ze voor ons lessen en aanbevelingen uit straatkinderen-programma’s van andere organisaties.
Afsluiting 2013
Onlangs vierden we ons
1-jarig bestaan en we zijn trots op wat in dat eerste jaar bereikt is! Dankzij jullie steun hebben we een totaal van €28.877,- kunnen overmaken naar de projecten in Kumasi.
 
Van onze inkomsten hebben we in totaal maar 2% besteed aan organisatiekosten. De rest ging naar de straatkinderen in Ghana. Klik hier voor het volledige jaarverslag.
Fondswerving 
Op het gebied van fondswerving hebben we weer een paar mooie nieuws-berichten:
> Cordaid steunt ons project Een Dak voor Straatmeiden! met €9800,-. Hiermee is de financiering rond!
> Het aantal maandelijkse donateurs dat ons steunt groeit. Hier zijn we erg blij mee want het zijn juist deze structurele inkomsten die de stichting draaiend houden.
> Ongeveer 100 kinderen van de communiegroepen in Uden en Volkel gaan geld ophalen voor de creche voor straatpeuters in Kumasi!
> De Kerstactie leverde bijna €250,- op. Een mooi bedrag. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen; heel erg bedankt!
Help ook mee!
Wil je ook een bijdrage leveren aan ons werk? Stort dan op: NL03TRIO 0777 834 642 t.n.v. Adamfo Ghana.

Je kunt ons ook ondersteunen met je kennis, netwerk of door zelf een actie op te zetten. Of misschien kun je ons met een goede sponsor in contact brengen. Ideeën zijn altijd welkom!

Nieuws uit Kumasi
De financiering van het project Een Dak voor Straatmeiden! is eind december rond gekomen en meteen zijn de eerste bouwmaterialen gekocht. De werkzaamheden aan het dak van het trainingscentrum zijn nu in volle gang! 

Verder is er een nieuwe groep van 10 straatmeiden in het centrum verwelkomd. Begin januari zijn ze gestart met het programma. De meiden zijn enthousiast en leergierig en vinden het merkbaar prettig dat de 'oude garde' hen kan helpen met bijvoorbeeld het vertalen van Engels of extra uitleg na de lessen. 
Dankzij onze bijdrage aan Studiebeurzen voor Straatkinderen zijn nu al 7 jongeren gestart met Senior High School! Deze voormalige straatkinderen worden al langer ondersteund en hebben Junior High School afgemaakt met hoge cijfers. Ze mogen nu dus verder leren in SHS, waarmee de deur naar hoger beroepsonderwijs of zelfs de universiteit op een kier is gezet!
Op 11 februari vierde Street Children Project de officiële opening van de nieuwe crèche voor peuters van straatmeiden en –moeders in Abinchi, Kumasi. Het was een feestelijke dag en inmiddels worden er al meer dan 45 peuters opgevangen in de crèche!
Onze plannen voor 2014
Het komende jaar gaan we door met onze bestaande projecten, zoals Trainen voor de Toekomst en Studiebeurzen voor Straatkinderen. Ook starten we nieuwe acties, bijvoorbeeld:
> Creche voor straatpeuters: In de nieuwe crèche is nu één opvangruimte in gebruik om de eerste groep peuters op te vangen. Meubilair, speelgoed en andere inrichting zijn nog hard nodig. Ook voor de bouw van de rest van de opvangruimtes zoeken we aanvullende financiering.
> Een Extra Slaapzaal: Om in 2015 een nieuwe groep straatmeiden te kunnen huisvesten moet er een extra slaapzaal op de eerste verdieping van het trainingscentrum worden gebouwd. Met dit project willen we de bouw van deze slaapzaal rond krijgen.
Koningsdag - GA JIJ DE UITDAGING AAN? 
Op zaterdag 26 april is het Koningsdag.
Een mooie dag voor een mooie uitdaging!
Wie haalt het meeste op voor Adamfo Ghana
en wordt gekroond tot Koning-Adamfo?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Haal je zolder leeg, verkoop al je dubbele boeken, bak oranjekoek, poffertjes of Ghanese bananenchips, verkoop limonade, word straatmuzikant, speel levend standbeeld of ga jongleren. En als je aan het eind van de dag (een deel van) de opbrengst aan Adamfo Ghana geeft, heb jij niet alleen een hele leuke dag gehad, maar genieten de straatkinderen in Ghana ook mee! Doe je mee? Klik dan hier!
Bedankt! 
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen! 

We stellen het erg op prijs als je de nieuwsbrief wilt doorsturen naar andere belangstellenden.

Het bestuur van Adamfo Ghana,


 
Al winkelend Adamfo Ghana steunen! Shop nu ook via www.goededoelshop.nl bij V&D, HEMA, Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Blokker, Bruna, Free Record Shop, C&A, Scapino, Toys R Us, the Body Shop en nog veel en veel meer winkels! Voor elke aankoop gaat er een commissiebedrag naar een goed doel - Adamfo Ghana! En dat kost jou helemaal niks extra!

Ook binnenkort op vakantie? Vlieg met Fairtickets! Per boeking via Fairtickets gaat € 10,-
naar het goede doel van jouw keuze - Adamfo Ghana dus!

Meer informatie is te vinden op www.adamfoghana.com
 
We zijn ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn. Volg ons en deel over ons met je vrienden!
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Adamfo Ghana, All rights reserved.