Copy
Nieuwsbrief Adamfo Ghana - September 2014
View this email in your browser
Wie we zijn
Adamfo Ghana is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. 

Onze visie? Een wereld waarin alle kinderen alle kans krijgen op een gezonde en gelukkige toekomst. Samen kunnen we daarvoor zorgen!
Nieuw bestuurslid!
In juli is Karlijn Laman toegetreden als algemeen bestuurslid van Adamfo Ghana. Ze stelt zich hier kort voor. Akwaaba, Karlijn!
Verhalenwedstrijd
Wilde Ganzen en Partin organiseren een verhalenwedstrijd voor kleine Goede Doelen en natuurlijk doen wij ook mee! Op 25 oktober horen we of we met ons verhaal door zijn naar de stemronde, maar je kunt nu al lezen over 'Een ontmoeting met grote gevolgen'.
Donaties en giften
Alleen op basis van finanieringsaanvragen voor onze projecten komen we er niet, daarom zijn juist de donaties en giften van onze achterban zo belangrijk. En jullie hebben ons de afgelopen maanden weer flink geholpen!

Graag noemen we de verschillende acties op Koningsdag, het inzamelen van sportkleding, de giften ter ere van het Gouden Huwelijk van een nog steeds verliefd echtpaar, en de donatie van een familiefonds. Daarnaast zijn er natuurlijk de individuele maandelijkse donaties en losse giften die o, zo belangrijk zijn voor het draaiend houden van een stichting. Iedereen heel erg bedankt hiervoor!
Help ook mee!
Wil je ook een bijdrage leveren aan ons werk? Stort dan op: NL03TRIO 0777 834 642 t.n.v. Adamfo Ghana.

Je kunt ons ook ondersteunen met je kennis, netwerk of door zelf een actie op te zetten. Of misschien kun je ons met een goede sponsor in contact brengen. Ideeën zijn altijd welkom!
Online shoppen!
Wist je dat je ons ook kunt steunen door online te winkelen?! Voor elke aankoop via www.goededoelshop.nl gaat er een commissiebedrag naar een goed doel van jouw keuze - Adamfo Ghana dus!

Winkels die hieraan meedoen zijn V&D, HEMA, Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Blokker, C&A, Scapino, the Body Shop en nog veel en veel meer! En het kost jou (behalve een paar muisklikken) helemaal niks extra!
Binnenkort op vakantie? 
Vlieg met Fairtickets! Per boeking geeft Fairtickets een bedrag van €10,- aan een van haar partners (waaronder Adamfo Ghana) en je kunt zelf kiezen wie dat is.
 

Nieuws uit Kumasi: Het dak zit erop!
Nog geen drie maanden nadat de werkzaamheden aan het dak zijn gestart kregen we vanuit Ghana het blije bericht dat het erop zit. Nu volop in het regenseizoen genieten de 20 meiden van heerlijk droge kamers en plafonds zonder lekkage.
En het gaat goed met de meiden in het trainingscentrum in Kumasi. De groep die in 2013 als eerste startte met het trainingsprogramma voor kledingmaker, werkt nu aan opdrachten voor hun eindexamens. Nog even en ze zijn klaar om af te studeren, en wat hebben ze veel geleerd. Ieder natuurlijk in haar eigen tempo, maar de planning is dat ze aan het eind van dit jaar allemaal zelfstandig kunnen gaan wonen en werken. We zijn nu al trots op ze!
Ook de 'nieuwe' groep dames in het trainingscentrum is al lang niet nieuw meer. De meiden voelen zich thuis in het centrum, lachen en kletsen maar natuurlijk wordt er ook door hen hard gestudeerd!
Nieuws uit Ghana
Maar er komt niet alleen goed nieuws uit Ghana: Jammer genoeg gaat het met de Ghanese economie helemaal niet zo goed. De nationale munt, de cedi, is in verhouding tot de dollar meer dan 40% van haar waarde verloren en de inflatie stijgt de pan uit. Dit heeft grote gevolgen voor de bevolking want de prijs van basisvoorzieningen zoals water, voedsel, electriciteit en brandstof schieten de lucht in. We moeten afwachten welke gevolgen dit heeft voor onze projecten, maar zeker is dat de allerarmsten het hardst geraakt worden en
hulp nu meer dan ooit welkom is!

Meer informatie over de Ghanese economie kun je vinden via:

- Ghana protests over high cost of living
- Ghana to seek help from International Monetary Fund
Nieuwe projecten
We hebben een aantal nieuwe projecten op stapel staan waarvoor we op dit moment druk bezig zijn om de financiering rond te krijgen:
We ondersteunen al 7 jongeren die naar Senior High School gaan en dit gaat zo goed dat we dit willen uitbreiden met het project Senior High School Studiefinanciering voor Straatkinderen. Hiermee willen we nog eens 10 talentvolle studiebollen ondersteunen om hen drie jaar lang naar SHS te laten gaan en op die manier het SHS diploma te behalen.
Voor dit project is €19.782 nodig en dankzij steun van o.a. de Dr. Hofstee Stichting, Emmaus Bilthoven en Stichting Julia is hiervan al ruim twee derde beschikbaar.

Verder willen we met het project Junior High School Studiefinanciering voor Straatkinderen 10 straatkinderen helpen om terug naar huis en Junior High School te keren. We ondersteunen twee jaar lang de onderwijskosten voor JHS met als doel om hen het JHS diploma te laten behalen. Hiervoor is €10.297 nodig en daarvan hebben we al meer dan de helft binnen! 

Tot slot was er nog geld nodig om de nieuw geopende Crèche voor Straatpeuters in te richten en te voorzien van meubilair en speelgoed. Hiervoor hebben 100 kinderen uit groep 4 van de Petrusparochie uit Uden en Volkel geld gecollecteerd en met succes: ze zamelden de benodigde €200 in, en zelfs nog een beetje meer!
Bedankt! 
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen! We stellen het erg op prijs als je de nieuwsbrief wilt doorsturen naar andere belangstellenden.

Het bestuur van Adamfo Ghana,

Meer informatie is te vinden op www.adamfoghana.com
 
We zijn ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn. Volg ons en deel over ons met je vrienden!
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Adamfo Ghana, All rights reserved.