Copy
Nieuwsbrief Adamfo Ghana - Najaar 2013
View this email in your browser

Wie we zijn
Adamfo Ghana is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. 
Onze visie? Een wereld waarin alle kinderen alle kans krijgen op een gezonde en gelukkige toekomst. Samen kunnen we daarvoor zorgen! 
Jullie steun
Gulle giften, maandelijkse donaties, een verjaardag of pensioenering waarvan de kado’s aan ons worden opgedragen, maar ook jullie enthousiaste reacties in persoon, via email of sociale media. Jullie steun komt in veel verschillende vormen en we zijn hier erg blij mee!

Fondswerving 
Zelf hebben we ook niet stil gezeten, met als resultaat: 
- Het Share4More Fonds ondersteunt ons project Trainen voor de Toekomst met ruim €1500. 
- Voor Studiebeurzen voor Straatkinderen kregen we €7500 van een stichting die anoniem wil blijven. Diezelfde stichting gaf €7500 voor Een Dak voor Straatmeiden!
- Emmaus Bilthoven draagt €1000 bij aan Een Dak voor Straatmeiden! 
Help mee
Wil je ook een bijdrage leveren aan ons werk? Stort dan op: 0777 834 642 (IBAN NL03TRIO) t.n.v. Stichting Adamfo Ghana.

Je kunt ons ook ondersteunen met je kennis, netwerk of door zelf een actie op te zetten. Of misschien kun je ons met een goede sponsor in contact brengen. Ideeën zijn altijd welkom!
ANBI status
Vanaf onze oprichting hebben we de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat een gift aftrekbaar is van de belasting.


Het leven op straat
Het aantal kinderen dat in Kumasi op straat leeft wordt geschat op 30,000. Deze straatkinderen hebben dagelijks te maken met honger, uitbuiting en mishandeling. Lees hier meer over het leven van een straatkind in Ghana.
 
Wat we doen
Om kinderen de kans te geven van de straat te komen, is toegang tot onderwijs en een fatsoenlijk inkomen cruciaal. Daarom werken we aan verschillende projecten in Ghana. Zo is er bijvoorbeeld het project Studiebeurzen voor Straatkinderen, dat straatkinderen waarvan de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen weer naar school laat gaan. Lees hier meer over onze projecten.
 
Trainingscentrum voor straatmeiden
Het gaat goed met de meiden in het St. Louise trainingscentrum! De meiden zijn nu tien maanden in training en hebben flinke vorderingen gemaakt. De meiden zijn enthousiast, geïnteresseerd in de lessen en werken hard. In het centrum krijgen ze een opleiding tot kledingmaker en lessen in Engels, wiskunde, gezondheid en sociale vraagstukken. Als alles goed gaat zal deze groep supersterren over ruim een jaar de training afronden en op eigen benen staan.
En er is meer goed nieuws: in de vorige nieuwsbrief schreven we over de noodzaak om het dak van het centrum af te bouwen. Van de benodigde fondsen hebben we nu meer dan de helft binnen! We hebben nu een aanvraag ingediend bij Cordaid en hopen zo voor het eind van dit jaar de rest gefinancierd te krijgen.
Bezoek aan Ghana
Begin januari zullen twee bestuursleden (Emmanuel en Marre) de projecten in Kumasi bezoeken. Dit bezoek is onderdeel van een vakantie en natuurlijk op eigen kosten. We kijken er erg naar uit om bij onze vrienden in Ghana langs te gaan!
Bedankt! 
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen. We stellen het erg op prijs als je de nieuwsbrief wilt doorsturen naar andere belangstellenden!

Het bestuur van Adamfo Ghana,


December cadeau-maand! Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Bij webwinkel Koot Art kun je de mooiste fairtrade cadeau's kopen. Met een deel van de opbrengst ondersteunt Koot Art ons werk.

Ook binnenkort op vakantie? Vlieg met Fairtickets! Per boeking via Fairtickets gaat € 10,-
naar het goede doel van jouw keuze - Adamfo Ghana dus!

Meer informatie is te vinden op www.adamfoghana.com
 
We zijn ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn. Volg ons en deel over ons met je vrienden!
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2013 Adamfo Ghana, All rights reserved.